Training The Gaits

Wil jij ontzorgt worden? Dat jij de juiste begeleiding kan krijgen én dat je paard getraind wordt? 
Dan is Training the Gaits een prachtig traject om te volgen! 

In 14 weken tijd ga ik je paard leren kennen en opleiden. Vanuit die basis kunnen we samen (je paard en ik) jou helpen om je paard te leren kennen en (opnieuw) te vertrouwen. We gaan er voor zorgen dat jij aan het eind van het traject met je eigen paard samen jullie dromen waar kunnen gaan maken.

Wanneer kan ik je helpen?

Wil jij graag weten met welke hulpvraag ik je kan helpen? Ik zal een kleine opsomming maken voor je. Heb je een andere hulpvraag die er niet bij staat? Laat het me dan gewoon even weten!

  • Inrijden (en voor Rocky Mountain horses;  certificeren)
  • Viertakt of draf aanleren/ verbeteren
  • Gangenpaarden dressuur matige training
  • Buiten rijden
  • Bak plezier terug krijgen

Wat is Training The Gaits?

We gaan samen een traject van 14 weken aan waarbij ik je paard zal trainen. In deze tijd ga ik ook jou begeleiden om met je paard aan de slag te kunnen. We gaan er voor zorgen dat jij aan het eind van het traject met je eigen paard samen jullie dromen waar kunnen gaan maken.

Intake gesprek

We bespreken het volgende in het intakegesprek:

  • Wat had je verwacht toen je je paard kocht?
  • Waar loop je nu tegenaan?
  • Wat wil je bereiken/ naar toe groeien met je paard
  • Wat is je doel?
  • Wat is jou hulpvraag aan mij

Training

Om de training zo simpel mogelijk te maken doe ik alles stapsgewijs in een bepaalde volgorde zodat het goed behapbaar en te volgen is voor je paard. Wekelijks zal ik je op de hoogte houden, waarbij ook jij veel zal leren om met je paard verder te komen.
Ook geeft mij dit de gelegenheid om elke keer weer even in te voelen en af te stemmen. Iets wat ik zelf erg prettig vind om precieze maatwerk te kunnen geven voor jullie beide.


Instructie

Je krijgt 5x instructie van mij waarbij jij op je eigen paard les krijgt. Jouw paard kan samen met mij, jou leren wat het nodig heeft. Dit doe ik om jullie samen te laten groeien.

Ik hou er niet van om een paard te trainen en daarna gewoon weer aan de klant terug te geven. En dan? Dit voelt voor mij heel koud en niet kloppend. Ik train dus heel graag jouw paard maar ook jou. Het samen groeien in dit traject is een magisch moment.

Doel

Mijn doel voor iedereen die de Training the Gaits met succes door loopt, is een soepel en sterk paard waarbij je in verbinding en met een flinke dosis zelfvertrouwen de wereld samen weer aan kan.

Aan het eind zal jij je paard nóg veel beter begrijpen. Jouw paard snapt wat er verwacht wordt. Daarbij zal jij zelf de vooruitgang opmerken.

De voordelen van Training The Gaits

wat ik uithanden kan nemen 

Kudde

Je paard komt in of naast een kudde te staan. Zo is er veel interactie onderling en bevorderd de mentale welzijn van je paard. Ze hebben de mogelijkheid om altijd te bewegen en te eten (tenzij anders gewenst)

Puzzelen

Met een stapsgewijs plan wat ik elke keer kan finetunen als ik met jouw paard werk, hoef jij niet meer te puzzelen. Geen zorgen te hebben wat de volgende stap is en hoe de volgende stap moet.

Instructie

Jouw paard kan samen met mij, jou leren wat het nodig heeft.
Je krijgt dan ook zelf begeleiding op je eigen paard.
Het voelt voor mij niet goed om je paard te trainen en dan gewoon zo weer mee te geven.
Het proces van de training, daar wil ik je in mee nemen. Waar jullie de komende jaren nog veel mooie ritten gaan beleven en een mooie band mogen opbouwen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij maar wel met een gerust hart dat het jullie ook echt samen lukt.

Training 

Door 14 weken met je paard te werken zal ik je paard goed leren kennen. Van verzorging tot aan training. Hierdoor kan ik goed afstemmen wie je paard is en wat voor een karakter je paard heeft maar nog veel belangrijker.. Dat je paard mij vertrouwt.
Vanuit vertrouwen kunnen we werken. Met elk paard in training maak ik liever korte sessies waardoor je paard de bewuste oefening(en) goed snapt en er plezier in krijgt 

Jouw investering

Training the Gaits

Intensieve training voor je paard

Incl Gaited Experience (cursus) t.w.v. € 250,- Excl stallings- en verzorgingskosten
(zoals hoefsmid ect)

€2995

,-

Mijn naam is...
Temba Burrill

Gedreven met passie
Wil ik jou verder helpen om jouw paard beter te leren begrijpen, veel kennis te delen & veel plezierige ritten te bezorgen.
Dankzij mijn opleiding ben ik gecertificeerd IGV Trainer C. Vele paarden zijn door mijn handen gegleden en heb ik voor een transformatie mogen zorgen. Soms fysiek, soms een mindset en regelmatig bleek dit allebei te gelden. In 14 weken wil ik met liefde voor jouw paard zorgen en trainen maar wat ik minstens net zo belangrijk vind is het opleiden van jou! Jij bent straks degene die uiteindelijk ook heerlijke ritten gaat maken met jouw paard. 
Jij wil straks mooie doelen behalen, daar help ik je graag bij. Door te ontzorgen over de training van jouw paard maar óók door jou hier zelf wegwijs in te laten worden.


Wat anderen zeggen

Aniek

Kruising gangenpaard

"Ondanks mijn twijfel of mijn paard gangen heeft, kon Temba mij overtuigen dat ze gang zag in zijn stap en galop. Ik had die hoop al opgegeven. Inmiddels is mijn paard bij Temba in training geweest. Zo fijn! We voelen en horen nu ook zijn extra gang. Ook is er veel aandacht voor de andere gangen én merk ik dat hij steeds beter in zijn vel komt te zitten. Heel mooi om te zien!
Temba, Dankjewel!"

Anne

IJslander

"Mijn IJslander ruin is heel keurig ingereden en beginselen van intölten beheerst hij nu ook al. Ze ziet goed wat het paard aan kan en kijkt naar lange termijn. Geen druk of haast gemerkt. Het is erg fijn om hem nu zelf te rijden."


Meest gestelde vragen

Wat is de minimum leeftijd van het paard voor dit traject??

Alle paarden die op dit moment bij mij komen zijn niet jonger dan 4 jaar. Het liefst train ik wat oudere paarden. Daarbij is dan gedacht aan het mogen doorgroeien en mentaal zijn ze er vaak nog wat beter aan toe. 
Voor een traject met alleen grondwerk is deze visie weer net iets anders. Echter wil ik niet voor de 3 - 3,5 jaar beginnen.

Mijn paard heeft heel weinig ervaring, is dit goed te volgen voor mijn paard?

Het traject is geschrikt voor hele groene jonge paarden. Ik pas mijn training zo aan zodat het voor het paard goed te begrijpen is.

Ik heb een autoimuunziekte, is dit ook voor mij goed te volgen?

Juist dan ontlast ik je graag extra. Dan kan ik tijdens dit traject de puntjes op de i zetten, helpen met de vragen waar je tegenaan loopt en de lessen zijn ook hier aan gepast op wat jij én je paard aan kunnen. Geef tijdig grenzen aan en vertel wat wel of niet lukt. Alles is in overleg mogelijk.

Train je met of zonder bit?

Het maakt mij niet uit wat je keuze is. Of je met of zonder bit rijdt of ijzers/barefoot. 
Zolang het maar een bewuste keuze is die past bij je paard en bij jezelf. Dat vind ik het belangrijkste. Een niet passende tuigage zal ik aangeven zodra ik dit opmerk.In overleg proberen we dan wat uit. 

Waar ik echter niet mee rij is een touwhalster. Dit gebruik ik hoogstens als handpaard of met grondwerk. Mocht je daar je vragen over hebben, vraag me gerust waarom dit zo is. 
Dit geldt echter ook voor een IJslands (Kandare) Bit. 

Alle jonge paarden rij ik ALTIJD bitloos in. De keuze is verder aan jou als eigenaar.

Ik wil het traject aanvragen

reserveer nu!

Laat je inspireren!

Ontvang mijn inspiratiemail op jouw digitale deurmat.
Alles gericht op gangenpaarden dus kom erbij!

Lees de laatste

Blog berichten