december 19

Balansverandering met hoefschoenen

1  comments

Gebruik je hoefschoenen?

In mijn beleving is er altijd een wenningsperiode als je ze begint te gebruiken en ook bij het trainen. Omdat ze het niet standaard om hebben is er altijd een wenning nodig, ook tijdens een warming-up . Of het een aantal maanden geleden is, een paar jaar of net voor het eerst. Er is altijd een lange of kortere wenningsperiode.

Ook heb je vast gemerkt da de pasvorm van een hoefschoen heel nauw komt. Hierbij is mijn advies als je ze voor het eerst bij je paard om doet het wel goed te laten aanmeten.

Kies je er bewust voor om bijv alleen aan de voorhoeven, hoefschoenen te gebruiken. Wees je er van bewust dat hoefschoenen niet altijd om zijn, alleen tijdens het trainen en deze sowieso meer gewicht aan elk been zal geven dan wanneer je paard zonder hoefschoenen loopt. Dat betekent dat je hiermee de gangen van je paard beïnvloed.
Als het beïnvloeden zelfs al met een sok te zien is en je denkt dan na over het gewicht van de Hoefschoen. Dan is het wel logisch dat dit invloed geeft.

Bewustwording is voor mij hierin het belangrijkste. 
Het kan helpend zijn voor de gangen en voor het paard maar het kan dus ook juist het tegenover gestelde 'effect' krijgen.
Ongeacht of het het beste voor de hoeven zelf zijn. Want daar valt niet veel over te twisten. Je gebruikt ze niet voor niks. 

Als je je hier maar bewust van bent.
Ik raad eigenlijk vaak aan om alle 4 de hoeven, hoefschoenen om te doen om het gewicht gelijkmatiger te verdelen.


Bij duplos, easy shoes ijzers ect. die er altijd onder zitten is er geen wenningsperiode bij de training. Daarmee beïnvloed het minder (als je uitgaat van standaard gebruik en rondom beslag)

Mijn trainersoog schijnt een lichtje op het belang en invloed van bekappen.
Daarover heb ik aparte blog berichten geschreven. 


Tags


You may also like

Lichtvoetigheid

Lichtvoetigheid

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350