december 19

Balansverandering bij hoefbeslag

1  comments

Heb je hoefbeslag onder je paard zoals Duplo's, Easy shoe, IJzers o.i.d?

Dan heb je vast al wel gehoord dat je ze bijv alleen aan de voorhoeven of alleen achterhoeven kan gebruiken. Dit om de gangen of balans tijdelijk te beinvloeden. Meestal probeert men dit uit om een positief effect te krijgen. Zo ook met hulpmiddelen als ballenboots, springschoenen, sokken (ja gewoon zo simpel kan het soms zijn).

Zelf werk ik er zo min mogelijk mee. Ik werk aan gymnastiseren, balans, conditie, verzameling ect.

Wanneer wordt het nog wel eens gebruikt? 

Even als voorbeelden:

  • Bij onbalans
  • Bij te lateraal
  • Bij te diagonaal

Uiteraard zijn er uitzonderingen.

Een voorbeeld bij mijn IJslander, Segull. Die de grootste moeite met draf had. Hij was zoals je noemt drafonzeker. En rommelde wat aan. Door springschoenen aan zijn voorbenen te doen begon hij juist heel zeker te worden in draf en kon hij op die manier zijn draf beter lopen en konden we samen goed trainen. Uiteindelijk reed ik hem echt alleen op bepaalde momenten met springschoenen.
Ik heb hem voor en tijdens dat ik dit uitprobeerde uiteraard veel getraind om beter te worden in balans, conditie, verzameling ect. Door zijn onzekerheid in draf ging ik uiteindelijk op zoek naar iets wat hem wel kon helpen. Zo kwam ik uit bij een springschoen.
Dit soort dingen zie ik wel echt als hulpmiddel.. als in, om te ondersteunen en van korte duur. Vandaar dat ik uiteindelijk op bepaalde momenten wél met springschoenen reed maar in algemene training niet.

Mijn paarden staan eigenlijk altijd barefoot. 

Mijn trainersoog schijnt een lichtje op het belang en invloed van bekappen.
Daarover heb ik aparte blog berichten geschreven. 


Tags

balansverandering


You may also like

Lichtvoetigheid

Lichtvoetigheid

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350