mei 4

Wat is een slangenpaard

0  comments

Wat bedoel ik met het type 'slangenpaard'? 

Heb jij het ook al gemerkt bij je paard? Gangenpaarden zijn hartstikke flexibel!

'Maar mijn paard is juist zo stijf als een plank!'

Dat kan natuurlijk ook voor nu zo zijn! Hoe dat dat komt leg ik even in mijn woorden uit. Wat ik merk is iets anders. Zowel volwassen paarden als veulens kunnen ze zich 'oppakken' als ze de neiging hebben om 'te los' op hun benen te staan. Dan vallen ze minder uit de bocht of kunnen lekker hard en stabiel sprinten in pace/telgang. Hierdoor worden de nodige spieren kort. Met als gevolg dat ze hun balans op een bepaalde manier zo hoog houden (dit is óók in draf te zien, enkele kiezen namelijk draf ipv telgang). 

Als je een paard hebt die juist wél heel 'los' op hun benen/hoeven laat zien dan kan het goed zijn dat je paard meer richting Hypermobiliteit gaat. Als je dit weet kun je daar namelijk wat mee!

Heeft jouw paard de grootste moeite met; 

  • een rechte lijn lopen
  • kleine voltes (de meeste vallen naar binnen en zwaaien hun achterhand naar buiten) 
  • Het juiste tempo aan te houden
  • struikelt je paard vaak
  • én is hij/zij heel wendbaar?

Dan kan het zijn dat ik jouw paard als type Slangenpaard betitel


Zij hebben in het begin vaak een ongecontroleerde manier van hun benen neerzetten, controle te houden over hun tempo én ik zie regelmatig enorme onzekerheid bij het paard.

Als je dit weet, kun je er ook wat aan doen!

Mijn tip voor jou:
Oefen rechte lijnen, probeer in het begin op de controle en juiste spiergebruik te letten. In het aller eerste begin kan een volte of buiging averechts werken. Als de rechte lijnen goed gaan (zonder zwalken, en met meer controle) dan kan je rustig aan de buiging/voltes erbij pakken. Maak de oefening niet te ingewikkeld en zorg voor kleine stappen. Herhaal de oefeningen vaak. Jij zult moeten vertellen wat het paard moet doen. Snapt en kent het paard het, dan zal het zelf vertrouwen groeien én de balans met sprongen vooruit gaan.


Kun je hulp gebruiken? Ik bied 2 trajecten aan voor je, die hier op aansluiten. Een andere hulpvraag is ook mogelijk bij de trajecten die hieronder beschreven staan.
Mastering Gaits is een 1 -1 traject voor 3 maanden waarbij jij zelf aan de slag gaat met mij aan je zijde zodat je alles leert om je eigen paard op te leiden.
Training the Gaits is een traject waarbij ik je paard train bij mij op mijn locatie. Dit is inclusief begeleiding voor jou tijdens het traject. Zo kan jij  thuis gewoon verder aan de gang om heerlijke ritten te maken.
Wil je graag een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek met mij over de mogelijkheden? Dat kan!


Tags


You may also like

Lichtvoetigheid

Lichtvoetigheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350