december 1

Een draver die niet kon draven

0  comments

...Dat blijft voor veel mensen maar een raar verhaal.

oor mij is dit echter een veel voorkomend ‘probleem’ bij dravers die extra gang aanleg hebben. Niet alle toltende dravers telgangen alleen maar, maar als trainer kom ik dit veel tegen.
Zo ook deze draver ruin. Hij heeft gekoerst voor een flink aantal jaar. Werd hierna verkocht en is bij een vrouw terecht gekomen die mij had op gebeld over haar probleem. Namelijk een draver die niet kon draven.
Hier zijn we lange tijd mee aan de slag geweest. In het begin was hij heel stijf en heel lateraal. Hij kon alleen maar in alle tempi Schweinepass/ telgang lopen. Opmerkelijk was dat hij niet linksom kon lopen.

Hij werd nagekeken door een osteopaat en kreeg een nieuw zadel. Daarmee kwam hij duidelijk beter in zijn vel te zitten. Hierdoor werden er ook weer veel ongemakken verholpen en uitgesloten. Vervolgens heb ik hem zelf een aantal keer gereden om te zien of ik hem van het laterale richting, diagonaal kreeg door middel van gymnastiseren en uiteindelijk drafbalken. Deze balken werkte voor hem erg goed.

Hij begon de eerste passen over de balken te draven. Uiteindelijk lukt het hem steeds meer om te ontspannen en met de oefeningen lukte het hem om af en toe pasjes te draven. Dit hebben we uitgebouwd en hij kreeg steeds meer balans in zijn draf. Ook zijn galop was lateraal. Door de krachttraining opdrachten werd dit steeds beter en begon hij ook veel plezier te krijgen in het rijden.

Zijn balans begon hij steeds beter te vinden in zijn gangen. Gezien zijn leeftijd (toen rond de 18 jaar) hebben we besloten om 3 goed gescheiden gangen te rijden (tevens de wens van de eigenaresse). Dit was een hele opgave op zich, voor beide. De eigenaresse vond het leren Tölten (zuivere viertakt) te lastig om bij zichzelf en ook bij hem aan te leren. Wat een prima beslissing is.

Het laatste bericht was ik heb gehoord na onze training/les sessies, is dat ze nu mee kan draaien in manege lessen en dat ze een goed gebalanceerde draver heeft met 3 goed gescheiden gangen. Fantastisch!


Tags


You may also like

Lichtvoetigheid

Lichtvoetigheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350