maart 29

Heeft jouw paard een normaal staptempo?

0  comments

Mangalarga Marchador, ruin in opleiding

Wat ik zeer regelmatig tegen kom is een heel erg hoog staptempo. Veel gangenpaarden gaan boven hun eigen normale staptempo lopen. Zeker als je aan het werk bent met de extra gang. Ook ik maak me hier af en toe ‘schuldig’ aan. Af en toe vergeet ik er op te letten.

Jullie zijn misschien gewend geraakt aan het hele hoge tempo. Ga eens na of jouw paard een normaal tempo stapt. Kunnen jouw stalgenoten (als je die hebt natuurlijk ) jou makkelijk bij houden of loop je vaak voor/achter op?

Kun jij een volte maken in het tempo waarin je paard stapt, zonder helemaal uit balans te raken? Kan dat ook met een kleine volte? Dan zit je goed.

Tip om zelf mee aan de slag te kunnen:

Mocht je nu denken.. oh help! Maar dan gaan we plat door de bocht of over de schouder naar buiten. Dan mag je je paard gaan leren om een stuk rustiger te gaan stappen. Hierdoor kan jouw paard zijn buik, bil en rugspieren beter gebruiken. Dit is wel zo belangrijk om jou te kunnen dragen. Een bijkomend voordeel is dat je dan ook gaat merken dat je paard een soepeler wordt (bij voltes rijden) omdat je beter kan gymnastiseren. Jij kan je paard daardoor sterker maken en dat bevordert alle andere gangen.


Tags


You may also like

Lichtvoetigheid

Lichtvoetigheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350