Gaited Masterclass;
Galop

In deze Masterclass leg ik je alle galopvormen, voetvolgordes en beenzettingen uit.

Beginnend gangenpaardenliefhebbers kunnen deze reeks goed volgen. Het wordt in begrijpelijke taal uitgelegd.

Ben je nieuwsgierig als therapeut, hippisch ondernemers of gevorderde. Je bent van harte welkom.

Als je net als mij een enorme learn-a-holic bent, vergeet dan niet je schrijfwaren klaar te leggen!

Welke galopvormen herken jij bij jou paard?

Er is zoveel te vertellen over dit onderwerp.We bespreken eerst hoe een galop er uit hoort te zien
Een goed gebalanceerde en gesprongen galop is een drietakt. Waarbij vanuit de achterhand het paard goed aanspringt.

Klinkt prachtig maar in de praktijk met een gangenpaard lijkt dit beeld soms enorm onhaalbaar!
Weet jij dat vele gangenpaarden in een viertakt galop lopen? 

Ze kunnen de meest bijzondere speedy cross manieren hebben in galop. Dit merk je vooral op in een rijbak. Dan merk je een ongecontroleerde manier tempo, balans én ik zie regelmatig enorme onzekerheid bij het paard (vaak ook bij de ruiter).
Er zijn meerdere galopvormen die een gangenpaard kan laten zien. Daar wil ik het graag over hebben.

Ik heb er een aantal op een rijtje gezet voor je.

(her)Ken jij deze vormen?

Galopvormen;

 • Gelopen galop
 • laterale galop
 • Jachtgalop
 • kruisgalop

Wil jij alles weten over de galop van je paard en wil je tips & tools weten wat je kan verbeteren?

Dan is de Gaited Masterclass: Galop, iets voor jou!

Om hier meer uitleg over te geven én er ook echt met meer verdieping op in te kunnen gaan. Is er een Masterclass Speciaal over Galop.
We gaan ons voornamelijk richten op de Gelopen galop en de Laterale galop van gangenpaarden. Omdat dit de meest voorkomende en de minst bekende vormen zijn. Uiteraard met veel uitleg over dit onderwerp.

Alles over Viertakt galop

Na de Masterclass kun je de gelopen en de laterale galop goed herkennen.
Met de de mogelijke onbalans die opvalt

Wat je kan doen om de galop te verbeteren

Je krijgt gerichte tips & tools om aan de slag te gaan, zodat je ook echt de (laterale of gelopen) galop kan verbeteren.

Wanneer gebruik ik galop

Er zijn ook momenten dat ik heel bewust galop gebruik tijdens de training om andere gangen te verbeteren. 
Wanneer en waarom ga ik je helemaal uitleggen.

Q & A

Ook is er ruimte om je vragen te stellen. 
Schrijf ze van te voren op zodat je ze niet kan vergeten!

Investering

Masterclass: Galop

 • Alles wat je moet weten over de voetvolgorde, beenzetting & hoe het er uit ziet
 • begrijpelijke taal & interactief
 • replay als je het gemist hebt

Yearly

 • Working time 24/7 all days
 • 1 free meeting room
 • Max 15 team members
 • Free Tea & Coffee

Temba Burrill

Mijn naam Temba komt uit Zuid- Afrika. Ik ben dan ook een half Zuid-Afrikaanse in Nederland geboren.

Veel familie hebben we door Europa en Zuid- Afrika. Het reizen zit er met de (mielie)paplepel in gegoten. Ik reis graag met en zonder paard en/of mijn gezin.

Vele merken het al op. Gangenpaarden zijn mijn passie. Ik kan lezen en schrijven met ze.

Zelf heb ik een IJslander ruin, Segull en een Rocky Mountain Horse merrie Mae. Sweetheart is een mountain horse merrie die ik gered heb.

Doordat ik enorm gedreven ben door passie, wil ik jou verder helpen om jouw gangenpaard beter te leren begrijpen & veel plezierige ritten te bezorgen. Zo heb ik ooit Silfurfaxi als bedrijf gehad. Sinds vorig jaar heb ik een doorstart gemaakt met mijn bedrijf Connecting Gaits.

Met een holistische kijk, strevend naar fijn resultaat én een flinke dosis kennis neem ik je graag mee op reis. Want! We gaan zeer waarschijnlijk een hele hoop pan-nen-koek-en bakken! Door te buigen, te strekken, te vertragen, mogelijk spierpijn te krijgen en hersens te kraken. Hierin neem ik je stapsgewijs mee en zal ik het zo duidelijk mogelijk te maken in begrijpende taal.

Door heel divers en breed binnen de gangenpaardenrassen en -kruisingen kennis op gedaan te hebben en een opleiding Gangenpaardentrainer en -instructeur gevolgd te hebben in Duitsland, kan ik alle paarden met extra gangen begeleiden. Dat betekent dat ik jou binnen mijn aanbod zeker op weg kan helpen.

Van Quick-fix oplossingen hou ik niet. Wél enorm van duurzame, op lange termijn denkende oplossingen. Vandaar dat ik trajecten aanbied en dat er trainingen te volgen zijn waarbij ik veel kennis deel om je zo goed mogelijk verder te helpen.

Tijdens mijn trajecten en trainingen kijk ik naar karakter en persoonlijkheid. Naar jullie verbinding, doordat ik makkelijk energetisch contact maak, voel ik op meerdere lagen jullie verbinding. Daar waar nodig kan zijn, kan ik dan ook een vertaalslag maken om jullie nog dichterbij elkaar te brengen.

Wat óók belangrijk voor mij is, is dat ik paard én mens samen mee neem in mijn 'kijk'. Zoals bijv. de houding van jullie beiden. Onafhankelijk van elkaar maar ook samen met elkaar. 

Stel je vraag aan mij

Berichten

BLOG