Adventskalender 4 december

Mijzelf en Connecting Gaits voorstellen

Door alle video's vanuit andere landen en allerlei informatie die ik nu heb gegeven en nog ga geven. Leek het me wel even gepast om mijzelf voor te stellen.


Hey hoi,

Ik ben Temba Burrill

Mijn naam Temba komt uit Zuid- Afrika. Ik ben dan ook een half Zuid-Afrikaanse in Nederland geboren.

Veel familie hebben we door Europa en Zuid- Afrika. Het reizen zit er met de (mielie )paplepel in gegoten. Ik reis graag met en zonder paard en/of mijn gezin.

Vele merken het al op. Gangenpaarden zijn mijn passie. Ik kan lezen en schrijven met ze.

Zelf heb ik tot vorig jaar een IJslander ruin, Segull gehad. Mijn beste vriend, helaas moeten loslaten door chronische en heftige KPU (COPD kwam bij hem tot uiting). Beter maken ging helaas niet meer.
Mijn Rocky Mountain Horse merrie Mae is er nog samen met Sweetheart. Sweety is een Mountain Horse merrie die ik gered heb.

Mijn knappe dames:

Mae, Rocky mountain horse

Sweetheart, Mountain horse

Maar wie ben ik?
Het standaard rideltje zou zijn....
Ik ben 38, nu echt, ook al roep ik dat al 2 jaar. Onze beestenbende bestaat uit 2 paarden, onze hond, Wanzel en onze kat, Kado.

Mijn andere passies en interesses:

 • Onze 2 lieve dochters. Wij volgen onze kinderen het liefst vanuit hun eigen intrinsieke motivatie en natuurlijke behoeftes. Vandaar ook de keuze voor Home schooling
 • Voedselbossen & permacultuur, Equihabitat
 • Fotografie & natuur
 • In natuur waterdippen (meestal met vrienden); Weerbaarheid & Immuunsysteem verhogen. Bovenal mijn waterfrees/angsten overwinnend.
 • Gebruik ik graag mijn gezond verstand.
 • Ik communiceer makkelijk met dieren.
 • Creatieve uitspattingen: Macrame plantenhangers, paracord halsbanden, hoofdstellen en veel meer
 • Plantenbieb Grave staat in onze voortuin
 • Rooibos en Pure chocolade (Ai, Pleasure my dear)

Maar ik ben vooral ook iemand die.....

 • alle Zulu anthem van Zuid-Afrika mee blert tijdens een Rugby match in Kaapstad. Dat levert hilarische blikken op van locals.
 • 6 uur heerlijk alleen naar een seminar rijdt, toffe dag kan hebben met iedereen daar, om diezelfde dag na de seminar (alleen) terug te rijden.
 • Ehbo cursus en trainingscursussen in Duitsland volgde en dan kan genieten van overnachten in de auto. 2 weken leven op eten met een waterkoker opwarmen was misschien een minder geslaagd plan.
 • veel alleen tijd kan gebruiken en vervolgens thuisonderwijs geeft.
 • geen woord Duits kon en wel een Duitse opleiding deed. Ik was veelal  Duits aan het leren.
 • helemaal niet van films houdt maar 'The Gods Must Be Crazy' Echt HILARISCH vindt.
 • van Wereld muziek houdt en ook mee heeft geskanked op alle ska.
 • enorm reislustig is.

 • Onze droom? Een grote rondreis én mijn droom is ook de paarden aan huis. ????

  Leuke tegenstrijdigheden.

Connecting Gaits


Doordat ik enorm gedreven ben door passie, wil ik jou verder helpen om jouw gangenpaard beter te leren begrijpen & veel plezierige ritten te bezorgen.Zo heb ik ooit Silfurfaxi als bedrijf gehad. Met die naam heb ik verschillende lessen, trainingen, cursussen, ponykampen en gangenpaardenwedstrijden georganiseerd. Sinds 2021 heb ik een doorstart gemaakt met mijn bedrijf Connecting Gaits.

Met een holistische kijk, strevend naar fijn resultaat én een flinke dosis kennis neem ik je graag mee op reis. Want! We gaan zeer waarschijnlijk een hele hoop pan-nen-koek-en bakken! Door te buigen, te strekken, te vertragen, mogelijk spierpijn te krijgen en hersens te kraken. Hierin neem ik je stapsgewijs mee en zal ik het zo duidelijk mogelijk te maken in begrijpende taal.

Door heel divers en breed binnen de gangenpaardenrassen en -kruisingen kennis op gedaan te hebben en een opleiding Gangenpaardentrainer en -instructeur gevolgd te hebben in Duitsland, kan ik alle paarden met extra gangen begeleiden. Dat betekent dat ik jou binnen mijn aanbod zeker op weg kan helpen.

Van Quick-fix oplossingen hou ik niet. Wél enorm van duurzame, op lange termijn denkende oplossingen. Met natuurlijk ook een natuurlijke houding die centraal staat. Vandaar dat ik trajecten aanbied en dat er trainingen te volgen zijn waarbij ik veel kennis deel om je zo goed mogelijk verder te helpen.

Tijdens mijn trajecten en trainingen kijk ik naar karakter en persoonlijkheid. Naar jullie verbinding, doordat ik makkelijk energetisch contact maak, voel ik op meerdere lagen jullie verbinding. Daar waar nodig kan zijn, kan ik dan ook een vertaalslag maken om jullie nog dichterbij elkaar te brengen.

Wat óók belangrijk voor mij is, is dat ik paard én mens samen mee neem in mijn 'kijk'. Zoals bijv. de houding van jullie beiden. Onafhankelijk van elkaar maar ook samen met elkaar. Alle onbalans breng ik vaak ook vlot in kaart om zo een plan te maken en te 'weten' wat er nodig is om aan te werken. 

Wil je me wat vragen?
Stuur me gerust een mailtje.

Warme groet,

Temba