Adventskalender 30 december

Let's start Gaiting

Yes! Bijna een nieuw jaar. Je hebt vast al goede voornemens bedacht om dit jaar te doen. 
Vaak zit er voor veel (jonge) paarden ook het inrijden van de gang(en) bij die voornemens!
Is je paard toe om met de tölt, walk of Marcha Picada te starten? Om te beginnen met het inrijden van die gangen kan het heel erg fijn zijn om wat hulp in te schakelen. In je eentje kan je misschien al wel wat maar samen kom je veel verder. Ook kan het je enorm motiveren om heerlijk aan de gang te gaan, mede omdat je met een groep start. 

Plezier

Een van de pijlers is het hebben van plezier. Het zijn behapbare oefeningen en het motiveert je paard om steeds meer en meer te proberen.

Intrinsieke motivatie

Opzoek naar die motivatie en heel vaak ligt die eigenlijk ook in het rijden van de extra gang. Het gaat vaak samen en daarmee kom je in een hele fijne actieve flow. 

Zonder micro managen

De kleinste details zijn soms belangrijk. In dit programma leggen we vooral de focus op DOEN. Niet op (over) analyseren. Een prachtige stok achter de deur om in beweging te komen.

Luister naar mijn podcastaflevering met Janneke over haar ervaring met Let's Start Gaiting

Let's Start Gaiting - groepsprogramma

Schiet je in de stress bij het idee dat je je paard moet (laten) inrijden in de 4-takt? Of heb je no clue wat te doen? Heb je zoveel vragen in je hoofd en wordt het je allemaal wat veel?

Tijdens Let's start gaiting ga je 6 weken lang op een leuke manier leren hoe je paard ZELF kan ondersteunen en gaan jullie zelf opzoek naar de extra gang van je paard.
Door het zelf te ervaren, gaat dit echt een hele fijne transformatie geven! Zéker met het oog op de natuurlijke houding van je paard. Waarbij er veel mogelijk is.
Ook als je paard van nature een diagonale, zuivere of lateralere viertakt heeft!

Doe je mee? 6 weken lang gaan we samen op zoek naar die lekkere pan-nen-koek-en van je paard of juist ter voorbereiding voor de toekomst.
Via zoom zullen de ongeveer 5 sessies opgenomen worden. Deze zullen in een besloten groep gedeeld worden zodat je de sessies nog kan terug kijken als je er live een keer niet bij kon zijn.

Voor Wie?

  • Voor als je een jong paard hebt en die aan het begin staat van het in gang rijden.
  • Voor als je een jong paard hebt en die het lastig vind om in gang te komen
  • Voor als jezelf nu nog weinig kennis hebt en graag meer wilt leren om het zelf te zien en te snappen.
  • Voor als je in de toekomst je paard zelf gaat inrijden in de viertakt en nu alvast extra kennis wilt op doen.
  • Óók als je nu niet helemaal verder komt om je paard sneller in gang te laten gaan.

Wil jij je paard anders in gang te laten lopen? Minder hoge houding, meer bovenlijn en minder 'geforceerd'. Dan is dit ook echt een mooie om een andere manier aan te leren.

Buitenrijden/bakrijders, grondwerker, beginners of net voor het eerst je eigen gangenpaard. Laat het je niet weer houden, voel je welkom.
Het is niet te ingewikkeld.

Ik neem je mee in een stappenplan die ik door de jaren heen veel gebruik om paarden in de viertakt te laten lopen. Waar je precies in deze (voor jou nog onbekende) stappen zit, maakt niet uit. Ook zal ik genoeg stof tot nadenken geven zodat je het voornamelijk zelf kan doen.
Er is altijd ruimte voor vragen.

6 weken lang; 

  • korte of kleine opdrachten  (10min tot max 30 min per keer) die je meer in verbinding, plezier geeft en richting die lekkere pan-nen-koek-en (het ritme van 4-takt) brengt
  • geen gedoe, niet te ingewikkeld. Iedereen kan het.

Ready to start gaiting?

Start: 18 maart 2024

Er op, liever niet vóór het 4e jaar vh paard. Er zijn oefeningen die je aan de hand kan doen.

Jouw investering

Zonder er meteen met heel veel analyserende gedachten in te gaan duiken.

" En dat ik, als ik dan wel met mijn paard bezig ben, toch met jouw oefeningen in mijn achterhoofd af en toe wat probeer, zonder er meteen met heel veel analyserende gedachten in te gaan duiken.."

Annemiek

(IJslander - Rocky)

"

Heerlijke tölt!

" Vandaag heerlijk gereden en een echte viertakt tölt!"

Janneke

( IJslander)

"

Het is heel mooi om te zien hoeveel ontwikkeling er is geweest. Op een heel respectvolle manier.

" Ik ging dit programma in vol overtuiging dat ik een hoop theorie ging leren waar ik nog niet zoveel mee kon want "zover waren we nog lang niet".
Ik heb geleerd dat je zonder hele gekke intense witchcraft achtige dingen je paard heel functioneel kunt trainen en sterker maken.
En "in every job that must be done, there is an element of fun. Find the fun and.... snap! The job is a game!" (Mary Poppins)
Het is heel mooi om te zien hoeveel ontwikkeling er is geweest. Op een heel respectvolle manier. Bij Fjölnir maar ook zeker bij mij. "

Angela & Fjölnir

( IJslander)

"