Adventskalender 3 december

Aravani

Ras: Aravani of arravani
Oorsprong: Griekenland
Ontstaan Kruising Dorian ponies met Thessalian paarden uit Zuid Griekenland, later ook Arabieren
Stokmaat: 130 - 150 cm
Kleuren: Bruin en Zwart
Raseigenschap: Zo sterk en stoer als dat het elegante paarden zijn. Ze zijn tredzekere werkpaarden met een fantastisch karakter. Verfijning en elegantie is er later bij gekomen. Dit laatste is sinds de komst van de Arabieren.
Gangen: Aravani (singlefoot/rack) & Speed pace

  • Aravani  Dit is vergelijkbaar met arbeids- tot sneltempo Tölt en Rack
  • Aravani is een zuivere viertakt
  • Speed pace is alleen op hoge snelheden & is een laterale viertakt

Aravani's worden met uitsterven bedreigt. In Duitsland en Griekenland zie je ze het meeste. 
In Griekenland worden er veel races gehouden, voornamelijk in Rentelgang/ speed pace races.

Ik heb een zo paard vriendelijk mogelijke video gezocht binnen de mogelijkheden. Dit is niet mijn manier van trainen, optoming, rijden, houding. Het is op een onverharde weg en deze beste man zit nog het beste van allemaal. Vandaar dat ik deze heb uitgekozen voor je. 
Waarom ik dit dan toch laat zien is om een beeld te geven hoe het er uit ziet. 
Mijn visie staat hier even helemaal los van. Aravani beeldmateriaal zoals ik het graag zie, is helaas niet zomaar mogelijk (heb ik gemerkt).
Ondanks deze kanttekeningen hoop ik dat je het toch leuk vindt om zeldzame/ andere gangenpaardenrassen te zien.

In de video zie je dat het paard in Aravani loopt, daarna bij heel veel meer snelheid gaat het paard over in speed pace.